[Review] Elephone P9000 smartphone

Door tokko1 op zondag 19 juni 2016 07:59 - Reacties (16)
Categorie: Reviews, Views: 9.925

http://i.imgur.com/ViOAOmS.png

http://i.imgur.com/LMAW66V.png

Over de P9000 wordt/werd al een tijdje gepraat in de verschillende forums die ik volg in Nederland. Deze nieuwe ‘flagshipkiller’ van Elephone zou nog weer beter, sneller en mooier worden dan de eerdere modellen die ze al hadden. Iets wat ze altijd zeggen, maar qua specificaties en design zag het er allemaal toch wel aantrekkelijk uit. Dus ik was wel geïnteresseerd om dit toestel is goed aan de tand te voelen. En door een mooie samenwerking met een specifiek op Nederland gerichte (Chinese telefoon) webshop RedBestBuy kon ik dit realiseren. Van deze shop kreeg ik de Elephone P9000 inclusief een accessoires pakket in ruil voor een objectieve review. En dat heb ik uiteraard maar al te graag gedaan. Dus hier mijn review/gebruiks ervaring met de Elephone 9000.

http://i.imgur.com/dhrr1yj.png

De P9000 is het vlaggenschip 2016 van Elephone en is uitgerust met NFC, draadloos opladen en USB type-C connector. Naast deze features draait de P9000 met Android 6.0 en bezit 4GB RAM, een Helio P10 MTK6755 64 bit Octa Core processor. De Elephone P9000 zou ik omschrijven als een hybride flagship telefoon, qua specificaties top maar niet het aller aller beste wat nu te krijgen is maar qua prijs echt scherp in de market gezet.

http://i.imgur.com/EV63tLW.png
De telefoon wordt geleverd in een kunststof doosje in plaats van een kartonnen verpakking. Het doosje wordt met twee stickertjes aan beide kanten afgesloten zodat je kan zien dat de doos nog gesealde is. De keuze voor een kunststof verpakking is niet echt duurzaam, maar geeft je wel het gevoel een premium product te hebben ontvangen. Na het openen van de doos vind je meteen de telefoon omringd door wat schuimrubber aan alle kanten. Achter de telefoon zit de gebruikelijke accessoires en handleiding. Niet enorm speciaal maar toch wel net weer iets anders dan de Apple/Xiaomi witte kartonnen verpakkingen.

Doos inhoud:
• Elephone P9000
• Handleiding (Engels)
• Fast charge oplader
• USB-C kabel (aluminium afwerking)

Specificaties:
• Besturingssysteem: Android 6.0 Marshmallow
• CPU: Helio P10 (MT6755)
• GPU: ARM Mali-T860 MP2 700MHz
• RAM: 4GB
• ROM: 32GB (uitbreid baar tot 256 Gb met micro-sd kaart)
• Verbindingen: 4G, Bluetooth, NFC
• Sim kaart: Dual micro SIM Card Dual Stand-by
• Scherm: LG LTPS capacitief touch screen
• Scherm formaat: 5.5 Inch
• Scherm resolutie: 1920 x 1080 pixels
• Formaat: 14.84 x 7.32 x 0.73 cm
• Gewicht: 0.145 kg


http://i.imgur.com/TxHcBaG.png
Uiterlijk:
Het toestel wat ik gekregen heb is een metaal/witte P9000. Elephone heeft van alles gedaan op het gebied van design van hun telefoons. Maar het laatste model heeft niet echt een super opvallend, ander design dan de meeste telefoons van nu.

Materiaal en bouwkwaliteit:
Ten eerste moet ik zeggen dat dit toestel echt stevig aanvoelt. Het metalen frame met de voelbare rand aan de buitenkant geeft het toestel echt een stevig en robuust gevoel mee. Aan de voorkant zit de glasplaat die helemaal doorloopt tot het frame, en aan de achterkant zit een kunststof cover. Deze cover doet echt af voor het toestel vind ik, de glossy finish en het gladde gevoel wat dit met zich meebrengt geef de achterkant echt een plastic fantastic gevoel. Wat mij betreft verliest het toestel daar echt een punt want dat spreekt mij weinig aan. Maar gecombineerd met een wat interessanter hoesje geeft het toestel een degelijke indruk. Gelukkig is het achterkantje ook te vervangen door andere achterkantjes, onder andere met een meer stroef en ‘aparte’ structuur wat denk ik het toestel een stuk meer premium zou doen aanvoelen. Qua design ziet het toestel er op de achterkant na dus zeker wel premium uit, volgens de mensen aan wie ik het toestel heb laten zien. Qua stijl is het een beetje te vergelijken met de Xiaomi 5 en Oneplus 2. Dit komt voornamelijk door het metalen frame met een dikte van 7.3mm die met een kleine bezel (schuine rand) afgewerkt is. Aan de onderkant van het toestel zit de USB-C poort met daarnaast aan beide kanten een speaker-grill. Uiteindelijk komt er maar uit een van de grills geluid, maar esthetisch gezien is het wel mooier om ze aan beide kanten te hebben. Het geluid is trouwens prima, redelijk volume, redelijke bas/tonen. Overall gewoon weinig van te zeggen.

http://i.imgur.com/HKBVyEc.png

Knoppenlayout:
Qua knoppen lay-out zitten er op het toestel vier fysieke knoppen. Een knop op de middenlijn van het toestel aan de linkerkant, de foto knop. Op dezelfde lijn maar dan aan de rechter kant zit de power knop en net daarboven twee volumeknoppen (in een verwerkt). Dan zit er nog een homeknop aan de voorkant van het toestel en een vingerpint/aan knop aan de achterkant.
Er valt niet heel veel over op te merken behalve dat voor mijn gevoel de aan knop een beetje aan de lage kant zit, dus dat ik regelmatig even aan het zoeken was waar die nou zat ten opzichte van de volumeknop. Maar dat is denk ik een kwestie van gewenning. Mocht je aan de enkele knop in het midden niet kunnen of willen wennen dan kan je in het menu terugschakelen naar de standaard 3 button lay-out voor Android.

http://i.imgur.com/K7DpqeR.png


http://i.imgur.com/GOF75kz.png
De ingebruikname van dit toestel verliep heel soepel, even de Nederlandse taal kiezen, inloggen bij de Google Playstore en alles voelde weer precies zoals mijn andere Android telefoons. Geen gedoe met Chinese apps of andere download winkels. Gewoon voor geïnstalleerde Google Play store en services. En daarnaast automatisch 4G ingesteld (zonder dat je dus APN instellingen hoeft te fixen. Eigenlijk zoals je het zou willen hebben met een nieuwe telefoon.

De homeknop werkt bij de P9000 net iets anders dan bij de standaard Android telefoons. Normaal is de homeknop de knop om altijd direct naar het home screen te gaan. Bij de P9000 is de homeknop één knop met drie functies. Namelijk de terug knop (een keer drukken), de homeknop (twee keer drukken) en de menuknop (ingedrukt houden). Dit beteken dat er dus geen terug/menu knop op het toestel hoeven te zitten (deze zitten er dus ook niet). Dat echt even wennen, maar eigenlijk best intuïtief in gebruik. Normaal is de knop altijd ‘ terug’ en als je iets anders wilt kan je twee keer drukken of de knop ingedrukt houden. Het voelt nu alsof het nooit anders geweest is. Maar het is wel echt iets wat goed is om te weten, want anders loop je maar random op de knop te drukken en weet je niet precies wat er nou gebeurt.

Vingerprintscanner:
Aan de achterkant van het toestel onder de camera zit een wit rondje ongeveer net zo groot als de camera. Dit is de vingerpintscanner. Deze plek is redelijk gekozen omdat je toch vaak hier met je vingers zit als je het toestel oppakt. Al merk ik wel dat ik vaak het toestel nog net even wat lager beet pak na het ontgrendelen.
Dit ontgrendelen gaat soepel en snel (je ontgrendeld het toestel door je vinger op de lezer te leggen), het is niet foutloos maar gaat wel zo vaak goed en snel dat het goed bruikbaar is. Die ene keer op tien, twintig pogingen dat hij net niet mijn vinger herkent waren niet echt storend. Het zou ook kunnen omdat ik het toestel met de doorzichtig silicone hoes gebruik en daardoor mijn vingers soms niet lekker op de sensor terecht komen, maar zoals ik al zei is het prima voor normaal gebruik. Het instellen van de vingerprints gaat gemakkelijk en soepel in het ‘beveiligingsmenu’ van Android zoals op de meeste Android toestellen tegenwoordig. Je kan tot vijf verschillende vingers registeren.

Batterij en opladen:
Met de batterij van 3000 mAh kom je de dag wel door maar kan je niet heel veel meer dan dat verwachten. Tijdens mijn gebruik haalde ik met heel weinig kijken en geen GPS/Bluetooth, weinig Wifi net twee dagen. Met alles aan redde ik één dag, maar moest hij aan het einde van de avond wel echt aan de oplader. Dat opladen zelf is echt geen probleem met de P9000. Want deze telefoon ondersteunt standaard draadloos en turbo-opladen. Wat inhoud dat je de batterij draadloos kan opladen, maar ook met de USB-C snel-lader de batterij binnen een uur tot ongeveer 90% kan opladen. Bij mij duurde het net iets meer dan 45 minuten voordat hij de 90% aantikte (beginpunt 3%). Ik had mijn twijfels bij het draadloos opladen of dit ook goed zou werken met een hoesje om je telefoon. Maar dit bleek ongegrond want met alle bijgeleverde hoesjes werkte het draadloos opladen zonder problemen. Dus zowel door de doorzichtige silicone hoes als de (nep)leren hoesjes ging het draadloos opladen zonder problemen. Dit gebeurt wel op gewone snelheid, maar als oplader naast de bank of op je nachtkastje is het een super handige oplossing. Geen gedoe meer met kabels, gewoon neerleggen en gaan (checken of hij goed ligt gaat vanzelf door het indicatie ledje).

http://i.imgur.com/hUrMrb0.png

Scherm:
Met een 5.5 inch scherm met 1920 x 1080 resolutie (401ppi) is de P9000 een redelijk groot formaat telefoon. Al heeft Elephone echt zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat er een zo klein mogelijke “bezel”, tussen het scherm en de buitenkant van de telefoons zit. Dit is ze ook zeker redelijk gelukt. Echt randloos kan ik het niet noemen, maar het is toch wel echt een klein en niet storend randje aan het worden. Het gebruikte door LG gemaakte LTPS OGS display geeft een goede duidelijke kleurweergave weer. Gecombineerd met een goede kijkhoek en redelijke lichtopbrengst is het een prima scherm voor het kijken van foto’s en films.
Wel aan te raden is om een schermprotector te gebruiken aangezien het gebruikte materiaal niet van een specifiek benoemde gorillaglas of iets dergelijk is. De eerste dagen heb ik er geen krassen op gekregen, maar voor de zekerheid is z’n screenprotector toch wel fijn.

http://i.imgur.com/4Byz8vG.png
Software:
Deze Elephone wordt geleverd met de nieuwste Android versie die er op dit moment beschikbaar is. Namelijk Android Marshmallow 6.0. En dan specifiek de internationaal gerichte versie met Google Play store en Google services geïnstalleerd. Dus eigenlijk precies zoals je van Android gewend bent, inclusief Nederlandse taal.

http://i.imgur.com/eYL853g.png

Er zijn wel wat kleine wijzigingen en toevoegingen gedaan door Elephone om het geheel wat meer ‘eigen’ te maken. Zo is er een “ Elephone service” app, wat niets meer of minder is dan een app waar je feedback kan geven. En zijn er een aantal handige features toegevoegd, die je kan activeren/deactiveren naar wens. Volgens mij hebben ze echt hun best gedaan bij Elephone om te zorgen dat het in ieder geval niet overkomt als “bloatware”. En dat is prima gelukt, de hele ervaring met de telefoon voelt soepel en gestroomlijnd, ook na een paar weken merk ik nog geen softwarematige vertragingen of irritante veranderingen die door Elephone doorgevoerd zijn. Ik kom juist bij steeds meer leuke/interessante/handige features die toegevoegd zijn maar op zo een manier dat het lijkt alsof het zo hoort. Dit gaat dan onder andere om gestures, de aanpasbare ‘home button’, Turbo download (tegelijk via wifi en 4G een groot bestand downloaden), extra shortcuts en system motions).

http://i.imgur.com/Em4qiLZ.png

Benchmarks:
• Antutu (6.1.4): 46.957
• Geekbench: 842 (Singel-core), 3275 (Multi-core)
• Vellamo: 1317 (Metal), 2579 (Multi-core)
• Quadrant: 17.503
• 3D mark Sling shot (ES 3.1): 422

De scores zijn lager dan de scores gemaakt met de Snapdragon 810 en 820 (Oneplus 2, Mi5, S7) maar zijn nog steeds ruim voldoende om menige andere telefoon dik voorbij te streven. Genoeg om hem voorlopig in het rijtje high-ends te zetten al zal hij daar bij nieuwere generatie chips wel als eerste uitgezet worden.
Met deze scores kan je prima een spelletje spelen en moeiteloos op volledige resolutie films kijken en switchen tussen je whatsappjes en de film. Overall een prima performance dus.

http://i.imgur.com/8OENBvO.png

Standaard komt de Elephone met 32Gb geheugen waarvan ongeveer 26Gb beschikbaar is (de rest is door Android en de apps in gebruik). Mocht je daar niet genoeg aan hebben kan je het toestel nog uitbreiden met een micro SD kaartje tot maximaal 256 Gb.

http://i.imgur.com/VFRnehD.png
Dual-Sim:
De Dual-Sim mogelijkheid van de P9000 is erg handig voor zakelijke gebruikers of als je regelmatig naar het buitenland gaat en tijdelijk een extra (data) sim wilt hebben. De twee Micro-Sim kaartjes gaan in de simkaart slot van de telefoon en kunnen beide tegelijk actief zijn. Dus internetten op de een, en bellen met de ander bijvoorbeeld. Of je twee gesprekken tegelijk kan krijgen heb ik niet echt kunnen testen, maar dit lijkt me in theorie wel mogelijk (wisselgesprek).
Qua gebruikte 4G banden denk ik dat de Elephone specifiek gemaakt worden voor de Europese markt. Aangezien ze specifiek banden ondersteunen die je eigenlijk op weinig Chinese smartphones terugvindt en die wel weer juist veel in de Europese markt voorkomen (naast de handleiding in verschillende Europese talen). Zo heb je in Nederland op de meeste providers probleemloos 4G bereik.

Voor Nederland
• KPN: 800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz.
• Vodafone: 800, 1800 en 2600 MHz
• T-Mobile: 900 MhZ, 1800, 2600 MHz
• Tele2: 800 Mhz en 2600 MHz
In België zijn de gebruikte banden nagenoeg gelijk aan die in Nederland, dus met deze telefoon kan je daar ook verglijkbare prestaties verwachten.

NFC, GPS, Bluetooth
Naast de dual-4G sim heeft de P9000 ook nog wat andere connectiviteitsfeatures aan boord. Zo zit er een dual-band 802.11n Wi-Fi modem in, ondersteunt het toestel Bluetooth 4.0 en zit er een NFC chip in. De Bluetooth en Wifi werken zoals ze zouden moeten werken, probleemloos en ‘gewoon zoals we gewend zijn’. Maar wat we(ik) niet gewend zijn is de ingebouwde NFC. Dit is bij Chinese telefoons echt niet standaard (NFC wordt in China weinig gebruikt). Maar die NFC komt in Nederland zeker van pas. Voor de gebruikelijke dingen als een printer koppelen, twee telefoons ‘bumpen’ en activiteiten starten met een NFC sticker werkt het prima. Maar wat nog interessanter is dat de NFC chip ook door veel Nederlandse banken gebruikt wordt voor draadloze betalingen. En gelukkig is deze telefoon daar vanwege de gebruikte chip en Android 6.0 ook compatible mee.

http://i.imgur.com/GLK4zx6.png

http://i.imgur.com/Q22zfLp.png
In het toestel zit aan de achterkant een 13MP Sony IMX258 sensor gecombineerd met laser focus. Deze laser focus merk ik weinig van, want het toestel zit er nog wel is naast met de autofocus, hoe dit nou precies werkt weet ik ook niet, behalve dat er naast de camera een extra module zit. Op korte afstand zou deze de focusafstand moeten kunnen bepalen en dat het toestel dan daar op scherp stelt. Maar ik heb gemerkt dat met foto’s maken er nog wel is voor het verkeerde object als focus-object wordt gekozen. Gelukkig iets wat snel opgelost is door even op hetgeen te drukken wat je wel in focus wilt hebben, maar ik had er toch net iets meer van verwacht.
Op de laser-focus na doet de camera van het toestel het prima. Onder zowel donkere als lichte situaties krijg je prima plaatjes die je snel kan schieten zonder echt merkbare vertraging. Als je wilt kan je erg veel instellen in de camera app, van gezichtsdetectie tot witbalans, spraakopnames en bewegingsdetectie. En tenslotte kan je ook nog in RAW schieten als je echt een foto-fanaat bent.

http://i.imgur.com/JLrhQRS.png

Qua fotokwaliteit heb ik een aantal voorbeeldplaatjes geschoten hier in Shanghai en daar mag je zelf over oordelen. Wat mij betreft een prima gemiddelde camera. Geen uitschieter naar boven, maar ook niet naar onderen qua kwaliteit.

http://i.imgur.com/WUJAdMX.png
Klik voor het foto album

Daarnaast zit er natuurlijk ook een frontfacing camera op het toestel, met zijn 8.0 mega pixel en OV8858 sensor kan je ook hier prima plaatjes mee schieten. Maar verwacht van de frontcamera niet te veel, het is ook meer een leuke selfiecamera als je hem op z’n plek van het toestel zet.


http://i.imgur.com/T2yl1ju.png
Met Chinese telefoons kan het nog wel is lastig om bijpassende accessoires te vinden die voor jou telefoon gemaakt zijn. Bij de grote merken als Samsung, Huawei, Xiaomi heb je altijd wel wat keuze. Maar bij de wat minder grote merken kan dat nog wel is lastig zijn. Gelukkig is Elephone inmiddels toch al wel zo lang aan de weg aan het timmeren dat ze ook bij de meeste modellen wel een range aan accessoires kunnen aanbieden. Ik heb specifiek de draadloze oplader, screenprotector en een aantal verschillende hoesjes. Van openklap hoesjes naar boven of de zijkant tot silicone sleeve voor de telefoon, voor ieder wat wils laat ik het maar noemen.

http://i.imgur.com/pgGAkcP.png

Voor mij persoonlijk is de screenprotector van groot belang want ik gebruik vaak hoesjes die niet perse het scherm afdekken. Dus wil ik eigenlijk altijd een screenprotecor hebben. De screenprotector van de P9000 komt met een alcohol doekje, schoonmaak doekje en duidelijke stap voor stap uitleg. Het aanbrengen is zo gedaan als je er even rustig de tijd voor neemt zit hij zo zonder bubbels op de goede plek. De protector zelf is een beetje aan de dikke kant lijkt het, maar als hij op de telefoon zit merk je daar niets van.

http://i.imgur.com/SvB2sMe.png

Mijn conclusie over de P9000 is dat het een goede all-round telefoon is met een uitgebreide feature set die volledig gebruikt kan worden in Nederland. Qua performance/prijs zit hij ook goed, misschien iets minder performance dan de top-telefoons nu maar ook een zachter prijskaartje. Daarnaast is het hebben van de nieuwste Android versie en prima afgewerkte software zeker een pré voor dit toestel. Overall een prima koop vanwege specs en compatibiliteit met Nederland.
Mocht je de Elephone P9000 wel goed vinden klinken in zijn performance maar vind je hem toch iets te duur? Dan zou je nog kunnen kijken naar de P9000 Lite, deze is qua specificaties redelijk gelijk aan de P9000 maar mist wat van de unieke features zoals de vingerprint scanner, en NFC. Maar voor de rest lijkt het zeker een goed, betaalbaar(der) alternatief.

Pro’s
• Uitgebreide feature set
• 4G met Nederlandse banden
• NFC ondersteuning
• Quickcharge en draadloos opladen
• Accessoires beschikbaar

Con’s
• Goedkoop aanvoelende plastic achterkant
• Gemiddelde capaciteit batterij
P9000 in combinatie met het accessories pakket en als alternatief de iets goedkopere P9000 Lite

Wat betreft het aankopen van deze P9000 uit China. Dus voor de mensen die totaal geen ervaring hebben met het importeren van Chinese telefoons heeft RedBestBuy een stuk geschreven hier. Dit komt neer op dat het eigenlijk al best wel lang gebeurt in verschillende onlinegemeenschappen en Chinese telefoons hier al best ingeburgerd zijn. Maar het heeft nog wel zijn uitdagingen/haken en ogen. Onder andere invoerrechten en garantie kunnen nog wel is lastig zijn als je een telefoon direct uit China haalt. Bij RedBestBuy betaal je wat meer, maar heb je met die problemen letterlijk ook meteen afgerekend, inclusief Nederlandse support.

RedBestBuy geeft ook een korting van 5% geldig tot 31juli speciaal voor de lezers van mijn Reviewblog :D waarvoor bedankt. Code: "tweakerskorting P9000"

Op of aanmerkingen op mijn review, zowel inhoudelijk als spelfoutjes graag even via de PM melden zodat ik het kan fixen.

Volgende: [Review] Xiaomi MAX 6.44" Smartphone 08-'16 [Review] Xiaomi MAX 6.44" Smartphone
Volgende: [Review] Xiaomi Redmi 3 smartphone 05-'16 [Review] Xiaomi Redmi 3 smartphone

Reacties


Door Tweakers user puntje013, maandag 20 juni 2016 08:33

Is de vingerafdruk scanner "native"? Dus echt in Android zelf volledig geïmplementeerd of is ie er alleen bijgezet als ontgrendeling?
Ik heb wat reviews van diverse toestellen gezien waar de vingerafdruk dan alleen te gebruiken is als ontgrendeling en niet bv als beveiliging in een App van een bank.

Door Tweakers user Downstar2, maandag 20 juni 2016 09:58

Mooie review weer :)!

Door Tweakers user tokko1, maandag 20 juni 2016 16:20

puntje013 schreef op maandag 20 juni 2016 @ 08:33:
Is de vingerafdruk scanner "native"? Dus echt in Android zelf volledig geïmplementeerd of is ie er alleen bijgezet als ontgrendeling?
Ik heb wat reviews van diverse toestellen gezien waar de vingerafdruk dan alleen te gebruiken is als ontgrendeling en niet bv als beveiliging in een App van een bank.
Zo ver ik kan zien is gewoon de google API gebruikt voor de vingerprintscanner (dus in het normale menu instellen en normale mogelijkheden).

Door Bert, maandag 20 juni 2016 16:41

Nu ca. 2 mnd in mijn bezit, er komt regelmatig een update, werkt zeer vlot.
Heeft wat het hebben moet.
vingerafdruk werkt ook in ING app en in Play Store.
Heb snellader van Elephone en draadloze lader van Vinsic gekocht werkt super.
Makkelijk te rooten.

Door Tweakers user ChojinZ, maandag 20 juni 2016 16:49

Wat ik telkens mis bij China phones (heb 2 keer een Doogee en 1 keer een Oukitel gehad) is een mod community. Die is er niet. Althans, 1tje in het engels. Is dat bij Elephone anders?

Door Tweakers user tokko1, maandag 20 juni 2016 16:53

ChojinZ schreef op maandag 20 juni 2016 @ 16:49:
Wat ik telkens mis bij China phones (heb 2 keer een Doogee en 1 keer een Oukitel gehad) is een mod community. Die is er niet. Althans, 1tje in het engels. Is dat bij Elephone anders?
Er is een redelijke mod Community die met Elephone bezig is, ook de P9000.
http://forum.xda-developers.com/elephone-p9000/development

Zo zijn er verschillende custom-roms beschikbaar en wat mod's en recovery. De community is niet zo groot als bij een Xiaomi of westerse/Koreaanse telefoon.. maar er gebeurt toch wel redelijk wat. Genoeg om na een tijdje over te stappen op een custom rom omdat die net wat meer gepolished worden en langer door-ontwikkeld zijn denk ik ;)

Door Tweakers user Jantje2000, maandag 20 juni 2016 20:38

Heel mooie review. Ik ben opzoek naar een nieuwe telefoon, dus misschien wordt dit wel wat.
Standaard komt de Elephone met 32Gb geheugen waarvan ongeveer 26Gb beschikbaar is (de rest is door Android en de apps in gebruik). Mocht je daar niet genoeg aan hebben kan je het toestel nog uitbreiden met een micro SD kaartje tot maximaal 265Gb.
Moet die maximum grootte van de SD misschien niet 256 GB zijn? Ik weet het zelf niet, maar 265 vind ik een onlogisch getal :)

Door Flint, maandag 20 juni 2016 23:43

Goede review. Bij de meeste specs-overzichten staat dat dit toestel dual standby heeft, maar volgens deze review heeft het dual active. Of zijn er van dit toestel verschillende varianten op de markt? Kun je testen of wisselgesprekken mogelijk zijn?

Door Tweakers user tokko1, dinsdag 21 juni 2016 05:09

Jantje2000 schreef op maandag 20 juni 2016 @ 20:38:
Heel mooie review. Ik ben opzoek naar een nieuwe telefoon, dus misschien wordt dit wel wat.


[...]


Moet die maximum grootte van de SD misschien niet 256 GB zijn? Ik weet het zelf niet, maar 265 vind ik een onlogisch getal :)
Ah ja, dat moet uiteraard 256 Gb zijn zoals 'altijd'.

Door Fernando, dinsdag 21 juni 2016 15:36

Goede review,
dank.

Door Tweakers user Flaat, donderdag 23 juni 2016 13:11

Zo lastig een keuze te maken, Leeco Le 2, Le 1 MAX, Xiaomi Redmi Note 3, Elephone p9000, UMI super

Allemaal heel goede telefoons voor het geld, ik vind deze persoonlijk de mooiste en hij heeft de goede 4g banden. maar is het de juiste keuze?

Luxeprobleem maar ik kom er niet uit, in elk geval loop je in de Media Markt nu echt met het gevoel rond dat je naar een schijnvoorstelling staat te kijken. Je betaald 400+ voor iets met de helft van de specs van dit ding...

Door Kay Bey, zondag 26 juni 2016 22:16

Het is inderdaad een lastige keuze, Flaat. Het wordt misschien nog lastiger, want het is een keuze die je ook volledig zelf zal moeten maken, want niemand weet precies wat jij belangrijk vindt en zult vinden in een smartphone.

Elk toestel heeft zo zijn voor-en nadelen, Flaat, maar Chinese smartphones zijn tegenwoordig stuk voor stuk prima toestellen, toch als je die eruit weet te selecteren die net iets beter zijn dan de grote massa.

Dus elk toestel heeft zijn voor- en nadelen, zoals ik al zei:
- Hou je van het gebruiksgemak van draadloos opladen (plof die telefoon maar neer en klaar is kees) ga dan voor Elephone P9000. Het is een prima toestel met goede algemene specificaties, zoals je hierboven in de review las, en de P9000 heeft NFC;
- Is NFC niet belangrijk voor je, maar topprestaties wel, ga dan voor de ZUK Z2 Pro met veel en snel RAM-geheugen en een vlaggenshcip SoC van Qualcomm;
- Wil je überhaupt NFC en topprestaties, dan in de LeEco Le 2 de juiste keuze met "maar" 64GB RAM werkgeheugen in plaats van de 128 van de ZUK Z2 Pro;
-De UMi Super lijkt mij een heel stevig toestel, maar wat niet in jouw lijstje staat is de Vernee Apollo Lite. Het is een meer dan goede telefoon die kans maakt om beste budgettelefoon 2016 te worden, althans volgens vele autoriteiten in de smartphonewereld. Dus hiermee is er nog eentje aan je lijstje bijgevoegd. Het maakt je keuze er misschie helemaal niet makkelijker op, Flaat?

Je bestelt misschien binnenkort een smartphone? Het is dan misschien raadzaam om een winkel te zoeken met gratis retour sturen en dan wel met 100 % teruggave van je aankoopbedrag. Ik denk dat je dan beter zit bij een grijze importeur van Chinese smartphones in Nederland dan bij een Chinese webshop, omdat die laatste je geld bijna nooit volledig zal teruggeven wanneer je voldoet niet voldoen aan je verwachting, en je je retourrecht wil gebruiken.

Door Tweakers user Dennis J., maandag 27 juni 2016 20:34

dit typ ik op een P8000 die ik ruim een jaar in bezit heb. Deze is erg stevig. Na verschillende keren vallen is er nog niks aan de hand.
Verder heeft deze een gigantische accu die na een hele dag gebruik meer half leeg is.

Een nadeel was de systeem update die reclame installeerde en de zoekmachine veranderde.
Een latere update verwijderde de reclame weer maar dat zijn toch behoorlijk ongewenste grappen.
Hierna zal ik zeker weer nadenken over een Elephone. Deze bevalt gewoon goed.

Door Dieter Robot, donderdag 4 augustus 2016 23:14

Bert, kun je mij vertellen hoe je de P9000 hebt geroot. Het wil mij niet lukken.
Dank


Door Bert, maandag 20 juni 2016 16:41

Nu ca. 2 mnd in mijn bezit, er komt regelmatig een update, werkt zeer vlot.
Heeft wat het hebben moet.
vingerafdruk werkt ook in ING app en in Play Store.
Heb snellader van Elephone en draadloze lader van Vinsic gekocht werkt super.
Makkelijk te rooten.

Door cherryl, woensdag 26 oktober 2016 12:47

Weet iemand wat en waar ik een nieuw scherm kan bestellen? pas 2 maanden oud en nu is die gevallen en is het scherm gebarsten.. eerst deed het touchscreen het nog maar na 2 dagen niet meer.. Wat moet ik precies bestellen en waar kan ik dat doen? in NL worden ze niet gemaakt..

Door Tweakers user tokko1, woensdag 26 oktober 2016 13:06

cherryl schreef op woensdag 26 oktober 2016 @ 12:47:
Weet iemand wat en waar ik een nieuw scherm kan bestellen? pas 2 maanden oud en nu is die gevallen en is het scherm gebarsten.. eerst deed het touchscreen het nog maar na 2 dagen niet meer.. Wat moet ik precies bestellen en waar kan ik dat doen? in NL worden ze niet gemaakt..
Afhankelijk van hoe handig je zelf bent en hoeveel risico/uitdaging je wilt nemen voor het vervangen moet je of alleen digitizer betellen of digitizer/lcd assembly.

Het glas/touchscreen gedeelte noemen ze "digitizer", dus als alleen dit kapot is kan je in theorie alleen dit vervangen. Met de kanttekening dat dit wel lastiger is dan de hele voorkant vervangen (ivm lijm etc.).

Dus als je voor relatief eenvoudigere, maar daardoor ook wat prijzigere optie wilt gaan zoek je op P9000 digitizer en LCD assembly (evt met wat tools) en koop je die.

Reageren is niet meer mogelijk